|
||
|
|
#1 |
|
Moderator
|
W tym temacie proszę umieszczać ZDJĘCIA skolopendr których gatunku nie jesteście pewni, bądź całkowicie nie jest wam znany.
Proszę prezentować zdjęcia głowy wraz z czółkami, całego ciała oraz ostatniej pary nóg wraz z widocznymi na niej kolcami. Proszę, aby prezentowane zdjęcia były dobrej jakości. Pozdrawiam Grzesiek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
nowo zarejestrowany
|
Witam! Panie Grzegorzu, trochę za późno zorientowałem się, że już jest temat, w którym mogę opisac swój problem, więc może lepiej niech Pan zlekceważy moją prywatną wiadomośc.
Ponad pół roku temu zakochałem się w tych pięknych zwierzątkach i postanowiłem sprawic sobie jedną skolopendrę. Półtora miesiąca temu kupiłem ją na giełdzie terrarystycznej w Katowicach, bardzo zależało mi na Cingulacie ze względu na niezbyt wymagającą hodowlę, dobrą dla początkujących. Kupiłem ją od człowieka, który naprawdę dużo wiedział o tych zwierzątkach i wytłumaczył mi kilka rzeczy, o które chciałem zapytac. Jednak śmigając po internecie, doszłem do wniosku, że byc może to wcale nie Cingulata! Znalazłem filmiki na youtube, w których występują zwierzątka prawie identyczne do mojego, nazywają się Ethmostigmus, a nie Cingulata. Czy ktoś mógłby określic na 100% jakiego gatunku jestem hodowcą? Bardzo mi na tym zależy. Oto zdjęcie: ![]() http://pl.tinypic.com/r/xp0mqx/6 Bardzo dziękuję za poświęcenie uwagi! ![]() |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| gatunek, jaki, skolopendra |
| Narzędzia wątku | |
| Wygląd | |
|
|