|
||
![]() |
#11 | |
nowo zarejestrowany
|
![]() Cytat:
Nic ci się n ie stało... do czasu ;]
![]() |
![]() |
#12 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Przepraszam za post pod postem ale nie można edytować ...
Proszę Cie przybliż nam ta długa historie z czarna wdowa nawet jeżeli jest długa ;]
![]() |
#13 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Ja też jestem niesamowicie ciekaw tej historii,bo może pająki pomyliłeś?!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
bywalec
|
![]() Wiesz byłem na giełdzie i chyba przypadkowo przywiozłem z niej niechcianego gościa.
Następnego dnia rano miałem dwa dziwne ugryzienia i zastanawiałem sie co sie stało. Dowiedziałem sie następnago dnia kiedy zobaczyłem małego pajączka który znajdował się w mojim łóżku. Niebył to jakiś kątnik czy krzyżak czy coś innego tylko taki pająk którego wcześniej nie widziałem był do złudzenia podobny do czarnej wdowy, więc pomyślałem że to jakiś gatunek z tej właśnie rodziny. Nieznam się ale chyba tylko kilka pająków z tego gatunku może zagrozić człowiekowi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Podejrzewam, że była to Steatoda grossa, bo raczej w Polsce Latrodectus sp. spotkać trudno.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bywalec
|
![]() Tak to nawet możliwe bo ten Steatoda grossa jest bardzo podobny do tamtego pajączka ale nie jestem szczęśliwy z tego powodu.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
bywalec
|
![]() A wolałbyś być pogryzionym przez czarną wdowe ?
![]()
![]() |
#18 |
bywalec
|
![]() Nie ja wogole nie jestem szczęśliwy że pająk (nawet pseudo jadowity) był u mnie w domu mam małą siostrę i musze uważać na takie żeczy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Skorpion karpacki (Euscorpius carpathicus) – gatunek skorpiona z rodziny Euscorpiidae. Po rewizji rodzaju zasięg tego gatunku został ograniczony do Rumunii. Hodowany w terrariach. Osiąga długość 27-40 mm. Żywi się owadami. Poluje nocą. Samica nosi młode na grzbiecie. Jad skorpiona karpackiego nie jest groźny dla życia ludzkiego, jednak w przypadku uczulenia na któryś z jego składników, może wystąpić wstrząs anafilaktyczny.
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Euscorpius flavicaudis | Grzegorz Pełka | Zwierzęta | 0 | 11-01-2008 18:47 |