|
||
![]() |
#1 |
bywalec
|
![]() Jak brać na ręce skorpiony tego rodzaju(są w wieku l3)?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
bywalec
|
![]() Ogólnie nie jest najlepszym pomysłem noszenie skorpiona rękach, ale biorąc pod uwagę że jego jad nie jest mocny i nie jest zbyt agresywny to możesz spróbować wziąść go tak jak większość innych skorpionów, ale jest on ponoć szybki i ruchliwy więc uważaj
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
bywalec
|
![]() Zobacze najwyżej mnie ugryzie myśle że nie będzie bolało bardziej niż ugryzienie czarnej wdowy
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nowo zarejestrowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Skąd wiesz jak działa na Ciebie jad Latrodectus sp. ? Skorpiony w żadnym wypadku nie są zwierzętami do brania na rękę. Ich miejsce jest w terrarium i kropka, a jak komuś to nie odpowiada to niech nie kupuje. I radzę Ci lepiej nie lekcewaź nawet tych słabo jadowitych gatunków, bo możesz się przeliczyć...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
nowo zarejestrowany
|
![]() Cytat:
Nie każda czarna wdowa jest silnie jadowita ... co nie zmienia faktu iż zwierząt jadowitych (nawet tych słabo) nie należy wyciągać z terrarium bez potrzeby a tym bardziej brać na ręce , jest to zachowanie bardzo nieodpowiedzialne ;]
![]() |
![]() |
#7 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Dokładnie.Nie znam się aż tak na pajęczakach,ale powiem szczerze że czarna wdowa raczej nie ma zbyt dobrej reputacji.....bo raczej wszędzie się słyszy że są to pająki śmiertelnie jadowite. A ich ukąszenia raczej zawsze bywają śmiertelne. Więc stąd moje zdziwienie.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
nowo zarejestrowany
|
![]() Cytat:
Latrodectus hasselti z tego co wiem to jad tej czarnej wdowy jest stosunkowo słaby , ale mogę się mylić bo dosyć słabo znam się na pająkach właściwych ...
![]() |
![]() |
#9 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Najsilniej jadowite są L. mactans i L. tredecimguttatus. Inne też mają dosyć silny jad, ale nie aż tak. Jednak opinia jaka krąży o Latrodectus sp. jest mocno przesadzona. Jad mają silny, ale mają go tak mało, że większej krzywdy nie powinny wyrządzić człowiekowi dorosłemu, zdrowemu, itd. Nie są pająkami agresywnymi, są wolne, nie chodzą po szybach, więc nic strasznego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bywalec
|
![]() Brałem skorpiona na ręce i nic mi się nie stało.
![]() A o czarnej wdowie niechce mi sie opowiadać bo to długa historia ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Euscorpius flavicaudis | Grzegorz Pełka | Zwierzęta | 0 | 11-01-2008 18:47 |