|
||
![]() |
#41 |
bywalec
|
![]() Czy ktoś może coś podpowiedzieć na temat hodowli idolomantis diabolica ?
Głównie interesuje mnie wilgotność potrzebna diabełkowi, ponieważ nigdzie nie mogę tego znaleźć. Niedługo powinien do mnie ,,przyjechać" dawno szukany przeze mnie okaz tej modliszki. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Mantids Keeper
|
![]()
Eurydactylodes agricolae, Geckonia chazaliae, Gehyra marginata, Lygodactylus williamsi, Ptychozoon kuhli, Rhacodactylus auriculatus, R. ciliatus, R. chahoua, R. sarasinorum, Tribolonotus gracilis, Uroplatus henkeli Geckos Empire zaprasza! www.GeckosEmpire.com ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
bywalec
|
![]() Zajmuję się modliszkami już od roku, jednak nigdy nie zdarzyło mi się coś takiego jak dziś - nie wiem czy to problem a jeśli tak to jak duży. Mianowicie jednej z modliszek z dnia na dzień oczy zmieniły kolor z naturalnego w bardzo ciemny brąz. Dany osobnik to samiec hierodula parviceps, na imago od 9 sierpnia. Temperatura i wilgotność jest odpowiednia.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Mantids Keeper
|
![]() Oczy robią się ciemne w ciemności.
Eurydactylodes agricolae, Geckonia chazaliae, Gehyra marginata, Lygodactylus williamsi, Ptychozoon kuhli, Rhacodactylus auriculatus, R. ciliatus, R. chahoua, R. sarasinorum, Tribolonotus gracilis, Uroplatus henkeli Geckos Empire zaprasza! www.GeckosEmpire.com ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
bywalec
|
![]() Tak wiem, lecz mówiąc z dnia na dzień miałem na myśli że zobaczyłem to rano około 8.00 po zapaleniu światła. Już się polepszyło lecz nadal są nieco ciemniejsze.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
nowo zarejestrowany
|
![]() sanbi ta modliszka jest pod ochroną
![]()
![]() |
#47 |
bywalec
|
![]() Nie słyszałem aby była ona pod ochroną, a poza tym nie żyje ona już od kilku ładnych miesięcy.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
bywalec
|
![]() Kolejne pytanie, po dłuższym czasie;
od pewnego czasu zajmuję się sybilla' mi pretiosa, jedna L2 oraz pięć sztuk L1. Problem w tym że jako gatunek który można trzymać razem nie powinny być nałogowymi kanibalami, a mi się zdarzyła taka sytuacja że po około 3 godzinach mojej nieobecności w domu, nagle zabrakło 2 modliszek L1. Pudełko w którym je trzymam jest jak na mój gust dobrze zabezpieczone przed ucieczką. Nie zauważyłem żadnych ,,resztek" po nich (typu: przednie odnóża). Czy możliwe jest że np L2, lub ona z jeszcze jedną zjadły w ciągu 3 godź. aż dwójkę współlokatorów ? Szanse na ich ucieczkę są bliskie zeru, jednak patrząc na to wszystko zostaje taka opcja... Zapraszam do dyskusji na ten temat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Vipera Onseni
|
![]() myślę, że ja zeżarły. Ja mimo wszystko trzymam swoje modliszki oddzielnie
![]() |
#50 |
bywalec
|
![]() Co prawda minęły dwa dni od oddzielenia L2 od młodszych, ale od tego czasu jest spokojnie. Spróbuję trzymać je wiekowo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Problem :( | hahaha11 | Wije | 3 | 06-01-2009 13:48 |
Problem z ciężarną samiczką | Dominik Wysocki | Węże | 2 | 04-24-2009 16:36 |
Problem z wylinką | loovcikowa | Jaszczurki | 5 | 03-23-2009 21:47 |
Problem z rozpozmaniem pajączka | melartic | Ptaszniki i pozostałe pajęczaki | 4 | 01-04-2009 16:16 |
Problem z logowaniem | Liero | Uwagi dotyczące forum | 6 | 11-25-2008 17:54 |