|
||
![]() |
#1 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Cześć otóż za jakiś rok półtora po zdobyciu jakiegoś doświadczenia chciałbym zacząć hodowle jadowitych węży otóż rozchodzi się oto doświadczenie najpierw chciałbym nauczyć przy niejadowitych wężach ale szybkich i bardzo agresywnych tego moje pytanie się odnosi jakie niejadowite ale szybkie i agresywne węże mi polecacie???
Pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
|
![]() Osobiście polecam Ci C. radiatus. Mam tego węża i trzeba przyznać, że dorosłe osobniki przypominają bardzo w zachowaniu kobry. Pełzają w podobny sposób są szybkie i żywotne, wiele osobników nie stroni od kąsania. Duży nadpobudliwy osobnik nadaje się idealnie do nauki pracy z hakami.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Ja również polecam C. radiatus. Mój osobnik jest bardzo szybki, ma niespodziewane zrywy, jest kąśliwy, przy tailingu praktycznie zawsze się podwija (a ważnym jest aby opanować radzenie sobie w takich sytuacjach), ciężko trzyma się na haku (a raczej wcale się nie trzyma)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Ew. mniejszy kuzyn- E. helena. Również charakterny, ale troszkę mniej, przynajmniej moje osobniki
![]() pozdrawiam
![]() |
#5 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Dorosłe Elaphe carinata są mega szajbusami
![]() http://www.youtube.com/watch?v=tUtNcScfbgE Ale myślę że Coelognathus radiatus czy Corallus hortulanus, który też czasem lubi postrzelac jest OK. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Może się przydać:
http://www.terrarium.com.pl/forum/vi...304774&t=98905 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Ja dodałbym tu jeszcze rodzaj Morelia choć to zależy na jakiego osobnika trafisz, ale większość z nich jest dość nadpobudliwa.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Tu chodzi o szybkie, odważne i kąsliwe węże a nie takie jak C. hortulanus czy Morelie. No chyba, że amethistina ale mimo bardzo dalekiego zasięgu i wrednego charakteru są dość przewidywalne i doskonale można wyczuc kiedy się zbiera do strzału
![]()
![]() |
#9 | |
nowo zarejestrowany
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]() Z ciekawości zapytam, jak duże są Kasiu te węże?
|
![]() |
![]() |