|
||
![]() |
#1 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Witam,
mam pytanie do doświadczonych osób w dziedzinie jadowitych... Jakie są koszty i gdzie (wiem że nie w Polsce) można wykonac zabieg "odjadowienia" lub jaki jest koszt węża po takim zabiegu i czy są dostępne. Czy po wykonaniu takiego zabiegu otrzymuje się jakieś potwierdzenie wykonania (chodzi tu głównie o pewnośc przy ewentualnym zakupie od kogoś węża, bo wolałbym nie wierzyc na słowo ;P Czy jeśli zabieg taki zostanie wykonany to czy trzeba go ponawiac? Pytania nie wiem czy bez sensowne bo aż tak tego tematu jeszcze nie zgłębiłem a staram się jak najbardziej żeby jak najbezpieczniej w niego wejśc jeśli w ogóle to możliwe ;P Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
nowo zarejestrowany
|
![]() hmmm
ciekawa sprawa z tego co się kiedyś dowiadywałem (kilka lat temu) , w Anglii przeprowadzano zabiegi usuwania gruczołów jadowych <czy coś w tym stylu> aczkolwiek cena tego zabiegu była niesamowicie wysoka <dobre auto można by za to kupić> jak jest teraz to nie wiem ;/ , może gdzieś bliżej przeprowadzają takie zabiegi na jadusach , a i pewnie juz dużo taniej w końcu kilka latek upłyneło i mogło się dużo pozmieniać |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
nowo zarejestrowany
|
![]() W Polsce tez sa osoby, ktore takowy zabieg potrafia wykonac [tyle moge zdradzic]
Nie dostaniesz zadnego papierku, poniewaz odjadowienie (wycinanie gruczolow jadowych) = okaleczenie weza... i ktos kto wykona taki zabieg, zadnego papieru Ci na to nie wystawi... Co do ceny samego zabiegu - $ jest zalezna od gatunku, przedzial cenowy zwykle ~50E do ~200E... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Wielkie dzięki zawsze do przodu
![]() thx i pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nowo zarejestrowany
|
![]() fajna sprawa czy to znaczy że jadusa będzie można normalnie wyciągać?
a tak w ogóle to jest legalne ?? ![]() a czy taki zabieg może wykonać jakiś weterynarz?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
nowo zarejestrowany
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Tak czy inaczej węża nie mógłbyś hodować. Z tego co pamiętam, nie ma w rozporządzeniu lub ustawie wzmianki o odjadowionych zwierzętach. Według prawa są one nadal jadowite = zakazane. Może to i lepiej bo okaleczenie węża tylko dlatego aby móc się lansować Crotalusami czy Najami na rękach to głupota i powinno być boleśnie tępione.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
nowo zarejestrowany
|
![]() zakazane?? -_-"
przecież inni hodują ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
nowo zarejestrowany
|
![]() To że ktoś coś hoduje to nie znaczy od razu że jest legalne.
Nielegalne będzie definitywnie wkrótce. Jeśli zostaje wcielone rozporządzenie. na chwilę obecną sytuacja prawna jest zagmatwana. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
nowo zarejestrowany
|
![]() Nie masz 100% pewności że taki zabieg jest pewny, gruczoły jadowe potrafią odrastać. Jeżeli nie przyjmujesz do wiadomości że to nie piesek i źle to się skończyć może, daruj sobie i kup zbożówkę.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Narzędzia wątku | |
Wygląd | |
|
|
![]() |
||||
Temat | Autor wątku | Forum | Odpowiedzi | Ostatni Post / Autor |
Klimat bez kwiatów | Synapsyd | Media | 0 | 06-18-2010 21:37 |
Żyją pod wodą bez oddechu | Synapsyd | Media | 0 | 03-25-2010 22:33 |
Pradawny jad | Synapsyd | Media | 0 | 11-13-2009 16:32 |
Jad ropuchy w leczeniu raka | Synapsyd | Media | 0 | 09-25-2009 17:23 |
H.maculata - jad | Mateo | Ptaszniki i pozostałe pajęczaki | 4 | 08-23-2009 18:17 |